1-Enkelt Bitter
1-Enkelt Bitter 185.00 Kr
Skal du bare lige have én enkelt bitter til maden, så er 1-Enkelt et godt valg. Smagsprofilen er nemlig både afbalanceret, rund og med masser af dybde. Smagsnoterne veksler mellem anis og citrus, hvilket både giver en sød og frisk bitter i én enkelt slurk.   Hele ni krydderier komplementerer hinanden i denne bitter. Citrusskallerne træder frem i baggrunden, mens anis og lakrids langsomt overtager smagen. Server 1-Enkelt til det store frokostbord - eller til brunch – og nyd den ren, så alle smagene kommer til sin ret. Alkohol: 35 %Indhold: 70 cl.Land: Danmark
10 YEARS TAWNY ERVAMOIRA Ramos-Pinto
10 YEARS TAWN... 349.00 Kr
Vingården Quinta de Ervamoira ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør 150 ha. af de i alt 200 ha., som ejendommen består af. Resten af arealet består af frugttræer og buske. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Ervamoira var i øvrigt den første Quinta i Douro området, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark tilpasset jordbunden og klimaet. Da Ramos Pintos 10 år gamle portvin udelukkende kommer derfra, er det en såkaldt Single Quinta Port, noget som er sjældent for en 10 års Tawny Port. Ramos Pintos 10 Years Tawny Port har en smuk lys, orange farve med grønligt skær. I duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet. Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk med toner af tørre frugter, figner, mandler og svesker. Den vil egne sig fint som aperitif (en smule afkølet) eller sammen med desserter med røde eller tørrede frugter. Adskillige udmærkelser har bekræftet denne 10 år Tawny Ports kvalitet.
10 YEARS TAWNY ERVAMOIRA, GIFTBOX Ramos-Pinto
10 YEARS TAWN... 849.00 Kr
Vingården Quinta de Ervamoira ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør 150 ha. af de i alt 200 ha., som ejendommen består af. Resten af arealet består af frugttræer og buske. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Ervamoira var i øvrigt den første Quinta i Douro området, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark tilpasset jordbunden og klimaet. Da Ramos Pintos 10 år gamle portvin udelukkende kommer derfra, er det en såkaldt Single Quinta Port, noget som er sjældent for en 10 års Tawny Port. Ramos Pintos 10 Years Tawny Port har en smuk lys, orange farve med grønligt skær. I duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet. Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk med toner af tørre frugter, figner, mandler og svesker. Den vil egne sig fint som aperitif (en smule afkølet) eller sammen med desserter med røde eller tørrede frugter. Adskillige udmærkelser har bekræftet denne 10 år Tawny Ports kvalitet.
1996 Femme de Champagne
1996 Femme de... 5,849.00 Kr
97 point - Wine Spectator: "A sculpted Champagne, with a steely backbone of acidity swathed in a fine and silky texture, offering rich flavors of baked apple and plum fruit, almond financier, crème de cassis, honey and toasted coconut. Long and mouthwatering, and still very, very young. Drink now through 2090." 95 point - Richard Juhlin: "Probably just as potent as the 95, but not as beautiful as things are today. A more grilled, smoky and acid flavour profile. A blend of white flowers and grilled angler fish. Does that sound daft as a description of the flavour of an awesome champagne? René Langdahl - Gastro i september 2022: "Champagne skal der til, champagne er aqua vitae. Jeg smagte en sent degorgeret version af Duval Leroys Femme fra 1996 på magnum. Det er fuldstændig vildt, hvor frisk sådan en flaske kan være. 25 års indelukke med døde gærceller — bang! Degorgering, ud med det snask. En coche-dury meursault perrieres uden bobler, reduktion, krudt, smertende intens, skarp og cremet på samme tid, muligvis udødelig. Den gav 2002'eren ved siden af bank. Champagne i store flasker er vejen til himlen." Collection Femme er Duval-Leroys kvindelige flagskib. Champagnen er en afspejling af det tætte samarbejde mellem "Lady of Champagne"; Carol Duval-Leroy og hendes winemaker, Sandrine Logette-Jardin. Den består af 95% Chardonnay og 5% Pinot Noir fra Grand Cru-marker. 20% af vinen er fadlagret. Der er ikke tilsat dosage. Det resulterer i en knitrende, sprød og mineralsk champagne. Duften byder på blomster, tørret frugt og nødder. Smagen har en mageløs fin struktur - som at drikke silke. Eftersmagen er lang og rundes af med en appetitvækkende friskhed. En enestående champagne. Duval Leroy er på Decanters' top 5 liste over “Top Côte des Blancs wineries to visit”.​ Indhold: 75 cl.
20 YEARS TAWNY BOM RETIRO Ramos-Pinto
20 YEARS TAWN... 749.00 Kr
20 Years Tawny Port er sammensat af forskellige portvine, som kommer fra Bom Retiro – en af de ældste og mest prestigiøse ejendomme i Douro. Vinmarkerne udgør her ca. 50 ha., og selvom forholdene er vanskelige på de smalle terrasser, har Ramos Pinto indført praktiske og moderne dyrkningsteknikker, som flere andre producenter i området har efterlignet. Alderen og det lange ophold på træfade har påvirket den betragteligt. De røde og mørke toner i dens ungdom er blevet erstattet af mere gyldne og tagstensrøde farver. At vælge den rigtige ”blanding” til en 20 år gammel Tawny er en kunst i sig selv. Man skal have et perfekt kendskab til hver portvin produceret på de forskellige druer og parceller for at kunne vurdere deres gemmepotentiale og deres karakter. Processen kan aldrig benytte sig af den samme ”opskrift” år efter år. Det er en storslået, kompleks og harmonisk Tawny, som bl.a. udmærker sig ved stor delikatesse, varme og en silkeagtig eftersmag. Her finder man et væld af nuancer: grapefrugt, abrikos, hasselnødder, mandler, kakao, vanille, kaffe, kanel og mange eksotiske og æteriske toner. Det er en klassisk portvin til aperitif, men dens bedste anvendelse er sammen med desserter såsom crême brûlée, budding, appelsinkager samt kager eller flødeis med tørrede frugter eller valnødder. med frugttærte eller med chokolade- og nøddedesserter. 
2007 TOKAJI ASZU, 5 PUTTONYOS CHATEAU DERESZLA (50CL)
2007 TOKAJI A... 299.00 Kr
⭐️⭐️⭐️(Årgang 2017 - Decanter 2020: Guldmedalje)(Årgang 2017 - Decanter 100: 96 Point)⭐️⭐️⭐️ Vinkategori: Dessertvin Land/Område: Ungarn Årgang: 2007 Druesort: 75% Furmint, 25% Harslevelu Indhold: 50 cl. Alkohol: 10%
2009 VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA RAMOS-PINTO - Vine0nline
2009 VINTAGE ... 499.00 Kr
Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark - en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet.Druerne til Vintage 2005 Quinta da Ervamoira blev mast med fodkraft i klassiske Lagares-granitkar og blev derefter gæret i fire-fem dage på store klassiske høje, åbne træfade. Efter tilsætning af brandy og en ca. 2 års modning på fade er vinen aftappet på flaske til videre modning. Resultatet var enestående med koncentrerede vine, både i farve, aroma og smag.Vintage 2005 Quinta da Ervamoira har en flot, dyb, koncentreret farve med violette nuancer. I duften er det meget modne toner af solbær, brombær og blommer, som kommer frem. I smagen har vinen forbavsende god struktur og bid med toner af cedertræ, chokolade, lyngblomster og en smule harpiks. På trods af de ektremt modne druer, har man alligevel kunnet lave en Vintage Port med god tannin, struktur, friskhed og charme. - En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden servering, sådan at bundfaldet bliver i flasken.   Vinkategori: Portvin Land/Område: Portugal Årgang: 2009 Druesort: 15% Tinta Barroca, 55% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca / Francesa Indhold: 75 cl. Alkohol: 19,5%
-11% Tilbud
2014 LATE HARVESTED ORANGE MUSCAT VICTORIA, BROWN BROTHERS (37,5CL) - Vine0nline
2014 LATE HAR... 89.00 Kr 99.00 Kr
Det er to meget aromatiske druer, der er bestanddelene i denne vin: Orange Muscat (80%) som nedstammer fra Muscat à Petits Grains og er kendetegnede ved en duft af orangeblomster, samt druen Flora, en californisk krydsning mellem Gewürztraminer og Semillon, der blev frigivet fra University Farm i Central Valley i Californien i 1958. Flora er let genkendelig på sine abrikos- og mandelnuancer. Ingen af druesorterne er udbredte i Australien men er et resultat af Brown Brothers pionérarbejde med indføring af nye sorter på kontinentet.Begge druer er høstet på vinmarken Mystic Park i det nordvestlige Victoria. De varme klimatiske omgivelser samt en sen høst i slutningen af marts gør, at druerne opnår et meget højt sukkerindhold, som regel med en potentiel alkoholprocent på mellem 15 og 16,5. Gæringen bliver standset, når vinen opnår 9,5-10% alkohol, og den har derfor et højt restsukkerindhold (ca. 115 g./l.). Aftapningen foregår umiddelbart efter endt gæring for at bevare mest mulig frugt og friskhed i vinen.Late Harvested Orange Muscat & Flora har en flot, gylden farve samt en bouquet af solmodne frugter og orangeblomster. I smagen har vinen stor fedme og koncentration men samtidig en syrlighed og en friskhed, som gør den meget delikat. Vinen er som skabt til at blive drukket frisk og ung men vil uden tvivl udvikle større kompleksitet ved lagring. - Vinen kan anbefales til en lang række desserter men er især velegnet til desserter med frisk frugt eller puré af eksotiske frugter. Den er perfekt til dessert med appelsin, kanel, vanille og karamel. Prøv den også til sorbetis eller til blåskimmeloste.   Vinkategori: Hvidvin Land/Område: Australien Årgang: 2014 Druesort: 20% Flora (Gewürz/Semillon), 80% Orange Muscat (Muscat) Indhold: 37,5 cl. Alkohol: 9%
-11% Tilbud
2014 RIESLING LOISERBERG AUSL. ØKO JURTSCHITSCH SONNHOF - Vine0nline
2014 RIESLING... 215.00 Kr 239.00 Kr
Vinmarken Loiserberg vender mod syd/sydøst, og undergrunden består af smuldrende klippesten og et meget tyndt lag muld i overfladen. Det tvinger rødderne til at hente deres næring dybt nede i jorden. Det giver vine med meget stor kompleksitet og koncentration og en mineralitet, som er ganske særpræget. Samtidig er Loiserberg det højeste bjerg mod vest i retningen af Waldviertel, og det giver et ganske specielt mikroklima: Mens terrasserne, hvor vinen gror, bages i solen med ekstreme varmegrader, er vinstokkene samtidig udsat for kold luft fra de barske nabobjerge i Waldviertel. Denne vekslen mellem varme og kulde er med til at fremme eksotiske aromaer i vinen. Riesling Loiserberg Auslese er lavet på druer, som høstes fra slutningen af oktober til midt i november, når de har opnået det rette sukkerindhold. Nogle af druerne er angrebet af botrytis, og de bliver derfor transporteret til kælderen i små kasser, for ikke at blive mast undervejs. Her bliver de skånsomt presset med en luftpresse og derefter gæret langsomt i rustfri ståltanke under lav temperatur for at bibeholde de aromatiske nuancer. Vinen er efter modning på tank aftappet i september året efter høsten. I duften er det først og fremmest de delikate friske toner af modne frugter (mirabeller, ferskner), som kommer frem med nuancer af botrytis. Smagen er meget intens og forførende med karakter af mandler, kirsebærsten, eksotiske frugter og akacie. En meget kompleks vin, som har masser af friskhed og et godt modningspotentiale!   Vinkategori: Hvidvin Land/Område: Østrig Årgang: 2014 Druesort: 100% Riesling Indhold: 75 cl. Alkohol: 8,5%
-11% Tilbud
2016 LATE HARVESTED MOURVEDRE CONTRA COSTA COUNTY, CLINE CELLARS (37,5CL) - Vine0nline
2016 LATE HAR... 179.00 Kr 199.00 Kr
Som regel henter man druerne til denne Mourvèdre Late Harvested på marken Big Break i Oakley. Vinene derfra udtrykker fuldt ud Mourvèdres unikke karakter, samtidig med at de giver den syre og de elegante aromaer man skal bruge i en dessertvin. Druerne høstet ad flere omgange når de har opnået den perfekte modning og næsten er blevet til rosiner. Hos Cline bruger man Fred Clines bedstefars tradition med ikke at bruge syntetisk gær, men druernes egen gærkultur. Gæringen varer således en smule længere (lidt over tre uger), men resultater er til gengæld mere spændende og kompleks.Efter endt gæring bliver masken presset fra, og vinen får lov at bundfælde naturligt, før den overføres til franske barriques (225 l., 30% nye) i en kort periode, således at vinens frugttkarakter og eksotiske stil ikke bliver overdøvet af træet.I vinen finder man Mourvèdres nuancer af tobak, blommer, chokolade, kaffe og eukalyptus. Vinen har en god og koncentreret sødme men samtidig en god friskhed og potentiale til flere års lagring. - Server den til chokoladedesserter, nøddekage eller Stiltonost.   Vinkategori: Dessertvin Land/Område: USA Årgang: 2016 Druesort: 100% Mourvedre Indhold: 37,5 cl. Alkohol: 14,5%
-10% Tilbud
2017 KAAPSE VONKEL BRUT STELLENBOSCH, SIMONSIG - Vine0nline
2017 KAAPSE V... 135.00 Kr 149.00 Kr
Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs 'sparkling wines' fra området. Vinen er lavet på en blanding af Pinot Noir, Chardonnay og i nogle årgange en smule Pinot Meunier - en blanding, som er meget klassisk for mange kvalitetsmousserende vine. Pinot Noir giver normalt styrken og strukturen, Chardonnay elegancen og finessen og Pinot Meunier aromaen. Den lange gæring på flaske tager ca. 18 måneder hos Simonsig, og det forklarer den ekstremt fin mousse, som vinen har. Simonsigs mousserende vin holdes i den friske stil med en god sprødhed og umiddelbar frugt, som gør vinen utrolig charmerende. Samtidig byder Kaapse Vonkel på en god struktur og fylde, noget som sammen med vinens diskrete rugbrødskarakter i duften, faktisk gør den meget 'champagne'-agtig. - Kaapse Vonkel er perfekt som velkomstdrink f.eks. sammen med små kanapéer eller tapas, eller til kolde buffeter, receptioner m.m. Den vil også egne sig fint som et festligt indslag til en fiske- eller skaldyrsret.   Indhold: 75 cl.
2014 LATE BOTTLED VINTAGE PORT RAMOS-PINTO - Vine0nline
2017 LATE BOT... 199.00 Kr
⭐️(Robert Parker: 92 Points)(Decanter: Guldmedalje)(Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020)⭐️ Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes. Vinkategori: Portvin Land/Område: Portugal Årgang: 2017 Druesort: 5% Diverse 62% Touriga Nacional 2% Sousão 3% Tinta Barroca 28% Touriga Franca / Francesa Indhold: 75 cl. Alkohol: 19,5%
-11% Tilbud
2017 LATE HARVESTED MUSCAT EXPLORER SERIES, VICTORIA, BROWN - Vine0nline
2017 LATE HAR... 89.00 Kr 99.00 Kr
Den nye vinserie fra Brown Brothers "JG Brown Explorer" er skabt til ære for John Graham Brown - 3. generation på gården i Milawa (Victoria), og en utrættelig igangsætter og fornyer til gavn for såvel familiefirmaet selv som andre vinproducenter, der har ladet sig inspirere og gjort anvendelse af hans mange banebrydende tiltag.Muscatdruen findes i flere arter. Den, der anvendes til 'Late Harvested Muscat' fra Brown Brothers, går under navnet Muscat Alexandria eller Muscat Gordo Blanco og hører til det krydrede og aromatiske hjørne af arten. Druesorten var med blandt de første, som John Francis Brown plantede på ejendommen i 1885. Som "senthøstede" kan man fuldt ud udnytte druernes naturlige krydrede og næsten likorøse karakter.Druerne til Late Harvested Muscat er, som navnet antyder, høstet sent, med et potentielt alkoholindhold på op til 15% men er kun gæret til 10-11%. Vinen har derfor et restsukkerindhold på ca. 65-70 gram pr. liter, hvilket gør den særdeles velegnet som dessertvin og da især til frugt- eller ostetærter. Vinens farve er strågul, og den dufter af sommer, solskin og eksotiske frugter. Smagen har god fedme, er meget fyldig og besidder stor friskhed. Som en vinskribent engang udtrykte det efter at have smagt på denne vin: "det er lige som at bide i en klase af modne og saftige druer". - Pga. sin eksotiske karakter kan den også fint bruges til mange krydrede eksotiske retter. Sammen med gåse- eller andelever er den også perfekt. Vinen bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader.   Vinkategori: Dessertvin Land/Område: Australien Årgang: 2017 Druesort: 100% Gordo Indhold: 75 cl. Alkohol: 10%
-11% Tilbud
2018 BY. OTT ROSÉ SELECTION OTT, CÔTES DE PROVENCE - Vine0nline
2018 BY. OTT ... 179.00 Kr 199.00 Kr
⭐⭐⭐(Ekstrabladet 5/6 stjerner: Masser af jordbær i duften. Flot struktur og meget elegant med en flot intensitet. Sådan skal en god rosé skæres!)⭐⭐⭐ 'By Ott' er en ny vin fra Domaine Ott. Roséen er sammensat af Grenache (60-70%), Cinsault (20-30%), Syrah (6-10%) og Mourvèdre (ca. 4%), som hovedsageligt kommer fra to af Domaines Otts ejendomme i Côtes de Provence: Château Mireille og Château de Selle. Den er vinificeret af Domaine Otts erfarne team i Château de Selles nye kældre. Efter en total afstilkning og en skånsom masning får druerne lov at ligge i tank natten over, inden skindet (som giver farven) og kernerne bliver presset fra. Processen foregår separat, da høsttidspunktet varierer efter druesort. Gæringen sættes i gang på ståltanke og sammenstikningen foretages efter endt gæring. Her er det harmonien mellem friskhed og kompleksitet, som prioriteres. Rosé 'By Ott' har Côtes de Provences-vines klassiske, blanke rød-orange farve. I duften finder man nuancer af hvide ferskner, abrikoser, passionsfrugt og mangoer. Smagen er sprød og liflig med nogle af de samme frugttoner som i duften, men også eksotiske toner af citrus og milde krydderier (kanel og kardemomme). Den slutter meget harmonisk og elegant, lige til at nyde. - Prøv den til det kolde bord, gerne med fisk eller skaldyr, til fjerkræ, hvidt kød eller til provencalske og eksotiske retter.   Vinkategori: Rosévin Land/Område: Frankrig Årgang: 2018 Druesort: 4% Mourvedre, 30% Cinsault, 60% Grenache, 6% Syrah Indhold: 75 cl. Alkohol: 13%
-11% Tilbud
2018 CALENDAS ROSADO NAVARRA, BODEGAS OCHOA - Vine0nline
2018 CALENDAS... 89.00 Kr 99.00 Kr
Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og på denne måde udgør starten for en ny vinårgang. 'Den lille sætning på etiketten - Månen er altid der, selv om vi ikke ser den - minder os om, udtrykker fint den respekt vi bør have for naturen, når vi laver vin', siger Adriana.Calendas Rosado er lavet på Garnacha (70%) og Tempranillo fra vinmarkerne El Bosque og Santa Cruz. Efter en maceration på ca. 12 timer med skindet, som giver den flotte pink farve, bliver en del af mosten taget fra (en såkaldte 'saignée' eller åreladning) og derefter vinificeret som en hvidvin. Gæringen foregår på ståltanke for at bevare aroma og frugtkarakter. Vinen gennemgår en naturlig bundfældning og modnes kort på de samme tanke.Vinen har en sart roséfarve. I næsen finder man nuancer af kirsebær og jordbær, og i smagen oplever man en utrolig ren og delikat rosévin. Eftersmagen er ligeledes meget ren og charmerende. - I det hele taget en meget vellavet og liflig vin, som egner sig godt til alle forretter, salater, kolde buffeter eller lyse kødretter. Prøv den også til fisk eller ganske enkelt som et lille glas på terrassen...   Vinkategori: Rosévin Land/Område: Spanien Årgang: 2018 Druesort: 70% Tempranillo, 30%, Garnacha/Garnatxa (Grenache) Indhold: 75 cl. Alkohol: 14,5%
-11% Tilbud
2018 KADETTE PINOTAGE ROSÉ KANONKOP, STELLENBOSCH - Vine0nline
2018 KADETTE ... 115.00 Kr 129.00 Kr
Kadette Rosé er det sidste skud på grenen hos Kanonkop Estates og blev lavet for første gang med årgangen 2010 med Pinotage-druer fra husets vinmarker i Stellenbosch. Vinificeringen er klassisk for en rosévin med et kort macerering med skallerne for at opnå farve og en efterfølgende presning. Gæring foregik på temperaturregulerede (15 grader) rustfrie ståltanke og vinen blev aftappet efter en kort periode bundfældning, uden ophold på træ, for at bevare dens aroma og frugtrige karakter.Farven er lyserød med orange nuancer (løgskal). I duften giver den klassiske toner af Pinotage med karakter af hindbær og kirsebær og en god frugtsødme. Smagen er meget liflig med lækre nuancer af vandmelon, granatæbler og vilde kirsebær. I eftersmagen byder Kadette Rosé på dejlige, krydrede og saftige toner. - Kadette Rosé vil egne sig fint til fjerkræ, pastaretter med lyse saucer, fisk- eller skaldyr. Også perfekt til et lille glas aperitif.   Vinkategori: Rosévin Land/Område: Sydafrika Årgang: 2018 Druesort: 100% Pinotage Indhold: 75 cl. Alkohol: 14%
796

LEVERING: 1 - 3 DAGE

Dette afhænger af om vi har varen på lager i vores butik eller om den befinder sig på vores central lager.

GRATIS FRAGT

Ved køb af minimum 6 flasker eller samlet beløb over 795 kr. Bland frit mellem hele vores sortiment.

AFHENT I BUTIK

Når du handler hos os har du mulighed for at afhente din ordre i en af vores fysiske butikker i Frederikshavn eller Skagen.